Június első hétvégéjén: kirakART

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „KIRAKAT 2021. JÚNIUS 4-6. MÜVÉSZETTEL FELTÖLTVE”

Június 4. és 6. között rendezik meg először Budapesten a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét öt független befogadóhely – a Bethlen Téri Színház, Jurányi Inkubátorház, Szkéné Színház, MU Színház és az ötletgazda Trafó Kortárs Művészetek Háza – közös szervezésében. A város elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakai élednek újjá művekkel, művészekkel, akciókkal. Három napra díszletté változik a város: 30 helyszínen több mint 40 alkotócsoport várja az érdeklődőket változatos programokkal.

A Stúdió K Színház az alábbi programokkal kapcsolódik az
eseménysorozathoz:

 • június 4-én, pénteken 11-17 óráig Németh Ilona bábtervező művész “Hogy merészeled?” című installációja látható a
  kirakatban
 • június 5-én, szombaton 15 és 17 órától alkalmanként két
  részletben megtekinthető a kirakatban A kíváncsi kiselefánt című előadásunk.
 • június 5-én, szombaton 18-20 óra közt a színház előterében Fodor Tamás dedikálja Sándor L. István: Szabadságszigetek. Fodor Tamás és a Stúdió “K” története 1978-ig című könyvét.
 • június 6-án, vasárnap 15 és 18 óra közt a kirakatban
  részleteket mutatunk be az Odüsszeusz bolyongása című
  bábelőadásunkból.

Részletes program és pontos időpontok >>

Bár a járványhelyzet miatti korlátozások enyhülésével az újranyitás izgalmában élünk, Budapest legtöbb színháza – köztük a Stúdió K Színház is – erre az évadra már nem nyit ki.
A független befogadóhelyek ezért úgy döntöttek, hogy a hosszú hónapokra „vitrinbe zárt” művészetet kiviszik az utcára, és biztonságos körülmények között, mégis egyedi módon teremtik meg a lehetőséget a művészek és a közönség várva várt találkozására.

A Trafó által kezdeményezett projekthez a főszervezőkön túl további 10 intézmény csatlakozott, így 30 helyszínen zajlanak majd a programok 3 napon át, közel 70 művész részvételével. Minden műfaj képviselteti magát: lesz kirakat-színház, újcirkusz, kortárstánc, performanszok, installációk, minikoncertek, felolvasás, storytelling, egyperces jelenetek, fotó- és plakátkiállítás, irodalom, jelmezbemutatók, DJ- és VJ setek, valamint
gyerekprogramok és bábszínház is.

A szervezők arra hívják az érdeklődőket, hogy az egymásra és a művészetre való (újra)nyitás jegyében látogassanak el minél több helyszínre. Nézzenek be hozzájuk, lessék meg az alkotókat, akik láthatatlanul is jelen vannak és dolgoznak, hogy ősszel visszatérhessünk megszokott tereinkbe.

Érdemes előre figyelni a megjelölt kirakatokat vagy böngészni az infó-térképet, és a szervező intézmények köré csoportosuló szekciók szerint megtervezni a hétvégi kirakART-túrát:

 • Trafó – Üllői út – Stúdió K Színház – Ráday utca
 • Szkéné Színház – Bartók Béla út – MU Színház – Artus
 • Három Holló – Hatszín Teátrum – Bethlen Téri Színház – Gólem Színház
 • Jurányi Inkubátorház – Átrium – Bem Mozi – Margit-negyed

Részletes program, infók, térkép >>
Facebook esemény >>