Kedves Mikulás!

– írhatnánk kedvesen, de ennél egy fokkal nagyobb a baj.

Keresünk 1.000 ismerőst, jóbarátot, szurkolót és ismeretlent, aki képes és hajlandó fejenként 10.000 forintnyi adománnyal kihúzni minket a pillanatnyi kalamajkából.

Mert mi történt?

A Parlament november 13-án elfogadta a Gazdasági Bizottság TAO törvényre vonatkozó módosítási javaslatát, amelynek lényege, hogy a TAO támogatás kedvezményezettjei közül kikerült az előadóművészet. Maradt a sport és a film. A módosítás 2019. január 1-én lép hatályba, így már a 2018-as jegybevételből számolt, és 2019-ben lehívni tervezett TAO támogatás sem érvényesíthető.

Anélkül, hogy unalmas részletekbe bocsájtkoznánk, ez a jogszabály-változás expressis verbis 10 millió forintnyi lyukat ütött a Stúdió K idei évadának a költségvetésében.

A szaktárca nyilatkozata szerint történtek előzetes egyeztetések az érintettekkel, hozzánk sajnos nem érkezett meghívó. Miközben valamennyi színház érintett, sem végrehajtási rendelet nem kapcsolódik a törvénymódosításhoz, sem hivatalos álláspont nem született még a ‘hogyan tovább’-bal kapcsolatban. Egy hosszútávon élhető rendszer kidolgozása (ha lesz ilyen) vélhetően több időt fog igénybe venni, mint amíg a költségvetésünk kitart.

A jegyárakat nem emelhetjük a duplájára, mert már így sem olcsó a színházba járás, más saját bevételi forrásunk pedig nem nagyon van. Ráadásul az évad költségvetésén már egy drasztikus áremelés sem segítene. Segítségükkel időt nyerhetnénk, és nem kellene márciusban lehúznunk a rolót.

Az adományokért azt tudjuk cserébe felajánlani, amit eddig is nyújtottunk – magunkat és az előadásainkat. Illetve adományigazolást mindazoknak, akik tudnak vele némi adót optimalizálni. Az adományozók neveit pedig (mintegy) aranyba foglaljuk és bekeretezzük az előcsarnokban – mindenkiét, aki hozzájárul.

Kedvezményezett: Stúdió K Alapítvány
Számlaszám: 16200106-11615787
Bank: MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Közlemény: adomány

Adományigazolási kérelem: studiok@studiokszinhaz.hu
https://www.nonprofit.hu/tudastar/milyen-kedvezmenyek-illetik-kozhasznu-szervezetet-tamogatokat