AMIKOR A MEGGY TESZI EL A BEFŐTTET // április 19. (kedd) 17:00

‒ közösségi színházi esemény a szegregált oktatásról ‒

A Humán Platform, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Stúdió K Színház olyan színházi estre várja az érdeklődőket, ahol a közoktatással és a hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatos témákat vitathatnak meg.

Noha Magyarországon az Alaptörvény és számos törvény tiltja azt, hogy bárkit hátrányos megkülönböztetés érjen származása, bőrszíne, etnikai hovatartozása, társadalmi helyzete miatt, a valóságban ez mégis napi gyakorlat. A megkülönböztetés közvetlen módon tapasztalható a szegregált iskolák, vagy az iskolán belüli szegregált osztályok létezésében.

A felvetés eszköze a színház, vagyis egy fiktív történet kapcsán a résztvevők szabadon kifejthetik véleményüket a témával kapcsolatban, sőt, befolyásolhatják az események alakulását is. Az esten a témában jártas szakemberek és a problémában érintett vendégek is részt vesznek.

Időpont: 2016. április 19. (kedd) 17:00
Helyszín: Stúdió K Színház (IX. kerület, Ráday utca 32.)

Közreműködik: Balázs Anna, Hajós Zsuzsa, Lovas Dániel, Nyári Arnold, Zubek Adrienn

A program ingyenesen látogatható!

Az esemény alatt gyerekfelügyeletet biztosítunk. Kérjük, ha tehetik, jelezzék részvételi szándékukat a balazsann@gmail.com címen, vagy a +36 20 77 88 415-ös telefonszámon.

Az esemény a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével jött létre.

FB esemény