Szerdai Piknik

IDŐPONT 2024.01.31. | 17:00


Szerdai piknik

műhelyfoglalkozás felnőtteknek, Németh Ilonával
(majdnem) minden szerdán délután 5 és 7 között

SzerPik Plakat_5943

Öt órai tea felnőtteknek, akik számára fárasztó a napi rutin vagy éppen a semmittevés. Akik vágynak hozzájuk hasonló kultúremberek társaságára. Akik szívesen festenek, rajzolnak, miközben zenét vagy ahhoz illeszkedő verset hallgatnak.

A Stúdió K Színházban Németh Ilona közel húsz éve foglalkozik gyerekekkel, akik nagy mesterek vetített képei kapcsán, együttesen fedezik fel a művek érdekességét, majd maguk is létrehoznak bámulatosan eredeti alkotásokat. Azóta ez a generáció felnőtt, az akkori szülők talán nagyszülőkké lettek, de nem akarnak megöregedni, jól éreznék magukat értelmes, alkotó, laza társaságban.

Kreatív időtöltést ajánlunk egy tea mellett (később talán egy-egy résztvevő rágcsálnivalót, netán saját süteményt is hozhat, de ha nem, az se baj). Cseveghetünk arról, hogy festményeket nézegetve milyen versek jutnak eszünkbe, írásokat olvasva milyen képek jelennek meg előttünk, és hogy ezekhez milyen zenék szólaltathatók meg. Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, József Attila, Tóth Árpád és Debussy, Bartók, Vivaldi, Mozart mellett Picasso, Van Dyck, Rouault, Turner, Matisse, Gulácsy Lajos, Sisley, Manet, Matiss Teutsch, Velázquez, Giotto, El Greco, van Eyck, Rembrandt…
Tovább is van, mondjam még?

Anyagot, animátort, helyet és teát a Stúdió K ad, érdeklődést, hangulatot és alkotókedvet vendégeinktől várunk.

Foglalkozások időpontja:
2024. június 21. (péntek) 17:00 – ingyenes foglalkozás a RÉT, Ráday Élő Tér keretében

Regisztráció ITT