Flamenco dorado – Minden jegy elkelt!

IDŐPONT 2019.12.30. | 19:00


Ünneplésre készülünk, ami csillogó, megható, őszinte, ami vidám és inspirál. Úgy szeretnénk elbúcsúzni ettől az évtől, hogy felidézzük közben a megélt színeket, hangulatokat, súlyokat, könnyedséget, a küzdelmet, a boldogságot, a feladatot, a szabadságot, ami nekünk adatik. A flamencoban megtaláljuk mindezen minőségeket, állapotokat, mellette magunkat is, akár nézők, akár táncosok, vagy zenészek vagyunk. A csoda itt az „együtt”-ben rejlik, mint az élet sok más területén. Egy nagy barátságos körben könnyebb, ami súlyos; ünnep, ha sikerül valami, és felemelőbb a nevetés. Otthonos együtt örülni, együtt megrendülni, együtt felszabadulni. Ebbe a körbe hívunk most Téged is!
A műsor a Madrid leghíresebb flamenco színpadaira bejáratos Keck Mária flamenco művész és Illés János flamenco gitáros közös szerzeményeire, valamint tradicionális flamenco számokra épül Böröcz Petra flamenco táncos közreműködésével. Keck Mária és Illés János zenei barátsága több mint egy évtizedre tekint vissza. A szerzőpáros csodálatosan meghitt világot teremtett a flamenco, a magyar cigány és a hazai népzenei hagyományok egybegyúrásakor. Közös dalaikban összeér a Duna mellett szárba szökkenő keserédesség Andalúzia fékevesztett bújával és életörömével, a kötőanyag pedig a dalszerzők és előadók személyének szuggesztivitása.
A flamenco tradícióból nem csak az előadói egyéniség intenzív és meghatározó jelenléte fakad, hanem a pillanat és az improvizáció varázsa is. Hogy pontosan mi történik, előre kiszámíthatatlan. A mozdulat, a dallam, vagy akár a ritmus arra megy, amerre az előadók aktuális energiái, elképzelései, a közös „beszélgetés” alakulása vezeti. Így a flamenco hagyományos keretei az együtt levés, együtt mesélés, cselekvés és ünneplés rendkívül intenzív változatait kínálja a publikumnak és a résztvevőknek egyaránt. Gyertek el, kapcsolódjatok körünkbe! Búcsúzzunk együtt 2019-től és köszöntsük az új évet egy otthonos és aranyosan fénylő flamenco ünneppel!

Keck Mária – ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Illés János – gitár

Előadás:
2019. december 30. (hétfő) 19:00

Online jegyvásárlás