50 éves a Stúdió „K” – Jubileumi rendezvénysorozat hat részben 6/2

IDŐPONT 2022.03.30. | 19:30


2022. március 30. szerda 19:30 – Stúdió K Színház

Második alkalom: KULTÚRA A MARGÓN KÍVÜL (A STÚDIÓ “K” VITAESTJEI) AVAGY A SZÍNHÁZ KÖZÉLETE
A beszélgetés résztvevői: Forgách András, Radnóti Sándor és Sándor Erzsi
A beszélgetést vezeti: Fodor Tamás

Az induló Stúdió „K”-ban (akkor még Orfeó Stúdióban) az előadásokat tartalmi vita követte. Ám a színház közönsége a produkcióktól függetlenül is igényelte, hogy találkozhasson az alkotókkal és a hozzájuk közelálló értelmiségi hátországgal. Ezeken a rendszeresen tartott művészeti, politikai vitaesteken (nyolcvanas évek), valamint a teaházban (kilencvenes évek) és a mai napig folytatott a pódiumbeszélgetéseken a magyar szellemi élet kimagasló képviselői voltak a vendégek. A valóság kérdéseit néhány progresszív színház ma újra kiemelten és közvetlenül emeli be tevékenységébe. De vajon mennyiben kell a színháznak direkten az őt körülvevő világgal foglalkoznia? És ha kell, akkor milyen lehetőségei vannak erre? Igénylik-e egyáltalán a színházba járó emberek ezt a közvetlen dialógust? Nem riadnak-e vissza a művészek a közpolitikai részvételtől?
A második alkalommal egyebek mellett erre keressük a választ a Stúdió „K” múltja alapján (amelyről részletesebben Sándor L. István: “Szabadságszigetek” című könyvében lehet olvasni) Forgách András íróval, Radnóti Sándor esztétával, valamint Sándor Erzsi újságíróval.
Az esemény ingyenes, de a korlátozott férőhelyekre tekintettel regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/3hMu2LU2bRjZrzwM7

50 ÉVES A STÚDIÓ K – JUBILEUMI RENDEZVÉNYSOROZAT
A hatrészes rendezvénysorozat nem emlékállítás az alkotócsoport és színház kivételesen izgalmas történetének, hanem – a színház szellemiségéhez méltóan – kritikusan elemzi a múltat, sőt, ha kell, vitába száll vele, ütközteti a jelennel. Minden alkalommal neves színházcsinálókat és kutatókat hívunk meg, hogy reflektáljanak a Stúdió K örökségére. A beszélgetéseket Sándor L. István színháztörténész, Darida Veronika esztéta, valamint Fodor Tamás a Stúdió “K” alapítója vezeti.

A beszélgetéssorozat korábbi alkalmairól ITT található leírás

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja