Színváltozás – könyvbemutató és filmvetítés

IDŐPONT 2023.12.05. | 19:00


Beszélgetés, filmbejátszások Fodor Tamással és a Stúdió “K” egykori és jelenlegi tagjaival.
A beszélgetést Sándor L. István vezeti.


Beszélgetőtársak: Fodor Tamás, Angelus Iván, Bakos Éva, Fazekas István, Nyakó Júlia, Spilák Lajos, Szalai-Szabó István, Székely B. Miklós és Szőke Szabolcs.

Fodor Tamás egyike az utolsó színházi mestereknek Magyarországon, a Stúdió “K” pedig a legrégebb óta működő színházi műhely. Sándor L. István a Szabadságszigetek című kötet folytatásaként elkészítette Fodor Tamás és alkotótársai pályájának második szakaszát áttekintő könyvét. A Színváltozás a Stúdió „K” első nemzedékének válságáról és szétszéledéséről, majd a második nemzedék szerveződéséről, majd kibontakozásáról szól. Bár a Woyzeckhez hasonló legenda nem született ebben az időszakban, de A balkon, az Élektra és az Ószeresek mégis kiemelkedik a kor magyar színházművészetéből.

A könyv bemutatja Fodor Tamás és a Stúdió „K” korszakban született előadásait, s ezt a színházcsinálás emberi folyamatairól szóló beszélgetésekkel egészíti ki. A könyvbemutató meghívott vendégei a rendező és a kötetben megszólaló alkotótársai. A beszélgetés közben egykori előadások és próbák videórészleteit játsszuk be.

Időpont: 2023. december 5. kedd 19h

Jegyinformációk
Online jegyvásárlás