Madárház

Madárház

báb-mesejáték 4 – 10 éves gyerekeknek
Hundertwasser képeinek ihletéséből

DSC00458

Írta, tervezte és rendezte:
Németh Ilona

Játsszák:
Homonnai Katalin
Lovas Dániel
Nyakó Júlia
Spilák Lajos

Versek: Gál Flóra
Bábok: Aczél Sára, Németh Ilona
Fény: Fodor Gergely
Zene: Spilák Lajos

A XX. század különös bécsi művészének, Hundertwassernek képi világát idézi ez a négytől tízéves gyerekek részére készült zenés animációs játék. Bábok, árnyak, színes ruhákba öltöztetett labdák játszanak el egy történetet, amely az ismert krétakör-mondára, a próbatételek izgalmára, a madarak titkaira, a barátság és hűség kérdéseire épül.

Rozi elveszíti rongybabáját, akire madarak találnak rá. Magukhoz veszik, és beköltöznek egy csodásan színes emeletes házba. Amikor a kislány visszakérné a babát, rádöbbentik, hogy milyen felelőtlen volt, amikor a játszótéren magára hagyta őt. Három nehéz próbát kell kiállnia, hogy bizonyítsa: nemcsak keresi, de igazából szereti is az elárvult rongybabát.

A Stúdió K színészei (Homonnai Katalin, Nyakó Júlia, Spilák Lajos) keltik életre a kötött pulóverekbe öltözött labdákból született dombokat, a Hundertwasser jellegzetesen festett girbe-gurba épületeire emlékeztető színes házakat, a textil-madarakat, a próbatételben szereplő árnybábokat. Mindezt ritmushangszereken megszólaló élő zene kíséri.

A Stúdió K Színház és a Tatabányai Jászai Mari Színház, Népház közös produkciója

Előadás időpontok:
-> Jegyinformációk
-> Online jegyvásárlás

Az előadás hossza: 45 perc, szünet nélkül


image001