Utazás az éjszakába – Bemutató: Január 20.

Eugene O’Neill: Utazás az éjszakába
Fordította: Vas István

James Tyrone sikeres hakniszínész. Év közben turnézik, nyáron visszavonul vidéki lakásába. Ide léphetünk be mi is egyetlen napra. Idillien indul ez a nap, együtt a család. Mary Tyrone
nemrég érkezett haza megerősödve a szanatóriumból, két
felnőtt fiuk is velük lakik most.
Azonban, ahogy közelít az éjszaka, felszínre törnek a kimondatlan félelmek, a múlt elhallgatott sérelmei, és végül nincs többé szerepjátszás: a család szembesül saját gyötrelmes és kilátástalan valóságával.

“Mary belép. Kezdetben nem lehet rajta más változást észrevenni, csak hogy nem látszik már olyan idegesnek, inkább olyan, mint amilyen akkor volt, amikor először láttuk reggeli után, de aztán feltűnik, hogy a szeme ragyogóbb és valami sajátos függetlenség, distancia van a hangjában és modorában, mintha kissé különválna a szavaitól és cselekedeteitől.
MARY ( aggódva lép Edmundhoz és átkarolja )
Ne köhögj így. Árt a torkodnak. Úgyis meg vagy fázva, csak nem akarsz még egy torokgyulladást is? ( Edmund abbahagyja a köhögést, gyors, nyugtalan pillantást vet anyjára, de ha föl is ébredt a gyanakvása, anyja gyöngédsége visszafojtja. Jamie azonban egyetlen fürkésző pillantás után tudja, hogy gyanúja beigazolódott. Szemét lesüti, a padlóra bámul, arcára kiül az elkeseredett, védekező cinizmus kifejezése. Mary folytatja, féloldalt odaül Edmund székének karfájára, karjával átfogja, úgy, hogy az ő arca Edmund fölött és mögött van, s Edmund nem nézhet anyja szemébe )”


JAMES TYRONE: Spilák Lajos
MARY CAVAN TYRONE, a felesége: Homonnai Katalin
IFJ. JAMES TYRONE, a nagyobb fiú: Lovas Dániel
EDMUND TYRONE, a kisebb fiú: Samudovszky Adrian
CATHLEEN, konyhalány: Pallagi Melitta

Fordította: Vas István
Átdolgozta: Laboda Kornél
Díszlet- és jelmeztervező: Devich Botond
Dramaturg: Barcsai Bálint
Fény- és hangtechnikus: Berta Ninett
Asszisztens: Mátyás Viktória

Rendező: FEHÉR BALÁZS BENŐ

Jegyinformációk >>
Online jegyvásárlás >>