Felelősségem tudatában kijelentem / I declare at my own risk

Alina Serban saját életének, gyerekkorának részleteit osztja meg a közönséggel a „Felelősségem teljes tudatában kijelentem” című színdarabjában, amely július 27-én az I. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál nyitóelőadása lesz.

Felelősségem tudatában_Alina

A színdarab egy fiatal lány életébe ad betekintést, aki más kortársaihoz hasonlóan rajong a popzenészekért, szeret barátkozni, és álmokat sző a jövőjére vonatkozóan. Ugyanakkor ez a lány Bukarest egyik legrosszabbnak tartott környékén, tanulásra alkalmatlan körülmények között nő fel, és rendszeresen érzi úgy, hogy szégyellnie kell magát, mert patkányok mászkálnak a ruháin, mert ismerősöknél kell mosakodnia, mert roma.

Amikor anyja börtönbe kerül, még világosabbá válik számára, hogy ha ki akar jutni a szegénytelepről, csak magára számíthat. A legkomolyabb megpróbáltatások sem törölhetik le a mosolyt az arcáról, a kitartást a szívéből. Bár néha maga sem hiszi el, hogy álmai megvalósulhatnak, végül eljut a Londoni Királyi Színiakadémiára, és elfogadja származását. Ráébred: ez nemcsak bélyeg lehet, de büszkeségre is okot adhat. Persze a küzdelem itt sem nem ér véget. „Ha megmásztál egy hegyet, kicsit pihenhetsz, de utána egy másikat kell majd megmásznod – véli a művésznő, aki számos saját színdarab szerzője és előadója mind Romániában mind az Egyesült Királyságban.

Az előadás után Alina Serban részvételével közönségtalálkozót rendezünk. Az előadás angol nyelven, magyar szinkronnal lesz megtekinthető.

író, rendező, előadó: Alina Serban
a színdarabot fordította: Adorján Beáta

Bemutató időpontja: 2017. július 27., 18:10

Az előadás hossza: 90 perc

Közönségtalálkozó hossza: 60 perc

——

Jegyár: 2000 Ft

Támogatói jegy: 5000Ft / 10000Ft
-> Online jegyvásárlás
-> Jegyfoglalás