Del Duma / (a n)ő beszél

Roma nőkkel folytatott beszélgetések, illetve saját élményei alapján írta meg MihaelaDragan (A n)ő beszél című monodrámát, amely július 28-án kerül bemutatásra Budapesten. A darab egyaránt bemutatja a romániai cigány társadalom sokszínűségét, lehetőségeit és kihívásait, örömeit és megpróbáltatásait a, mindezt az asszonyok szemszögéből, akik között hétköznapi hősöket fedezhetünk fel.

(A n)ő beszél_Mihaela

Az előadás azt a kérdést boncolgatja, hogy a hagyomány és a modernitás a roma és a többségi identitás mennyiben férhet meg egymás mellett egy országban, egy közösségben, illetve akár egy emberen belül?„… én, Mihaela Dragan, félig román, félig roma, szeretem és tisztelem mindkét identitásomat” – osztja meg saját véleményét az alkotó az színdarab végén. A több saját alkotást jegyző romániai művész a Giuvlipen színház megalapítója. Balogh Rodrigó felterjesztésére a 2017-es Gilder/Coigney International Theater Award várományosa.

Az előadásra a július 27-28-án megvalósuló I. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál keretében kerül sor. Az előadás román nyelven, magyar szinkronnal, angol felirattal kerül bemutatásra. Az előadás utáni közönségtalálkozón részt vesz Mihaela Dragan.

Közreműködők:
író, előadó: Mihaela Dragan
rendező: Liana Ceterchi
gitáros: Balogh Gusztáv
fordította: Adorján Beáta

Bemutató időpontja: 2017. július 28.,20:45

Az előadás hossza: 70 perc

Közönségtalálkozó hossza: 60 perc

—-

Jegyár: 2000 Ft

Támogatói jegy: 5000Ft / 10000Ft
-> Online jegyvásárlás
-> Jegyfoglalás

—-